Kalgoorlie St, Mount Hawthorn

Kalgoorlie St, Mount Hawthorn

A challenging sloping tight site of 498m2 with a relatively narrow 12.1 frontage. Designed for a local family with young children.

Planned around a north facing courtyard, lawn and pool, the house extends view corridors to provide and sense of space, light and volume beyond the expectations of the site size. Bedrooms and minor living areas are on the upper level, leaving major internal and external spaces to be oriented to the northern courtyards.

Pitched steel portals to the dominant roof forms interpret the traditional roof forms in the street whist maintaining a contemporary context. Black steel details, Face brick, timber lining will provide texture and balance with porcelain tiled floors and extensive glazing.

Expected completion May 2022