Davies Rd, Dalkeith

Davies Rd, Dalkeith 2022

Regular rectangular 878m² site with side north boundary.

A residence for a repeat client who desired a peaceful single story home full of natural light with a strong emphasis on relaxed indoor and outdoor living. Keen gardeners, a strong visual connection to multiple exterior green spaces was also a priority. Spaces for accommodating and entertaining grandkids and family were also priorities to the clients brief.

The brief called for more traditional building forms with symmetry, precise proportion and detailing of the structure and materials. The residence is zoned with private bedroom areas to front and rear and all primary indoor areas articulated around a central north facing courtyard which incorporates a anchoring pool element and cabana. The design detail produces a cohesive and textured residence and the relaxed timeless ambiance to which our clients aspired.